Tavan Ses İzolasyonu Öncesi
Tavan Ses İzolasyonu uygulaması yapılmadan önceki ortam sesini duymak için tıklayın.
Tavan Ses İzolasyonu Sonrası
Tavan Ses İzolasyonu uygulaması yapıldıktan sonraki ortam sesini duymak için tıklayın.
Ürünlerimiz alev yürütmez ve yanmazlık sertifikalarına sahip avrupa normlarında alev almaz / yanmazlık Firex ; yanmazlıkta BS476:class 0 ve Unı 9175:2008 M1 belgelerine sahiptir. Ölü hücreli olması nedeni ile mantar ve bakteri üretmemekte anribakteriyeldir.
Akustik şilte ürünler 130 cm x 32 MT rulo halinde olup, paketlerinde 40 m² ürün bulunmaktadır. Yada plaka olarak dilerseniz özel üretim olarak farklı kalınlıklarda ve ebatlardada üretilmektedir. Detaylı bilgi için teknik ofisimizle iletişime geçiniz.
Ürünler paketlerde belirtilen miktarın minimum metrajlarda ve adetlerde satışa sunulmaktadır. Ürün kargo ve nakliyesi Dünya' nın ve Türkiye' nin her yerinde gönderim sağlanmaktadır. Max. teslimat süresi 7 iş günü olup, kargo nakliye süresi bu süreye dahil değildir. Özel üretim ürünler için termin süresi verilmektedir. Standart ürünleri 365 gün stoklarımızda bulundurmaktayız. Ürün kargo ücreti alıcıya aittir.
Tavan Ses İzolasyonu Nedir , Zararları Nelerdir, Ses İzolasyonu Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir ? :Hayatımızı geçirdiğimiz yaşam alanlarımızda, binalarımız ve çevremizi istenmeyen hoş olmayan seslerden gürültünün zararlarından korumak için doğru ve etkili hatta en etkili ses yalıtım malzemeleri ile yalıtılarak yapılan uygulamalara kısaca ses izolasyonu denir. Tavan ses izolasyonu bir mekandan başka bir mekana seslerin geçişini engellemek, ses geçiş kaybı sağlamak ve sesi yani gürültüyü çıktığı alanda azaltmaya ses izolasyonu denir. Başlıca, ev, konut, sinema, ofis, toplantı odası, jeneratör odası, makine dairesi, okul, kütüphane , otel, hidrofor dairesi, çağrı merkezi, gibi ortamlarda oluşan ses parazitlerinin karışarak oluşturduğu gürültülerin, insan sağlığına verdiği zararı önlemek ve engellemek için yapılan ses emici ve ses izolasyonu yapan malzemeler ile izole edilmesine yarayan uygulamalara ses izolasyonu denir.
1. Ses İzolasyonu : Ses izolasyonu ve izolasyonunda amaçlanan, gürültünün insan üzerinde oluşturabileceği zararlı etkileri en aza indirmek için alınacak önlemleri kapsamaktadır. Gürültü , düzensiz yapılı, farklı frekans bileşenlerine sahip olan ve genellikle zamana göre, degişken olan istenmeyen ses topluluğuna denmektedir.
1.1 Sesin Zararlarının Önlenmesi : Özellikle çarpık kentleşmenin plansız yürüdüğü semtlerde, gürültü kirliliği insan sağlığına ve de konforuna zarar veren etkenler arasında yer almaktadır. Çevremizdeki fabrikaların çıkardığı rahatsız edici gürültülü sesler, hava alanı çevresindeki yerleşim bölgesinde duyulan şiddetli gürültü, satıcı sesleri, trafik sesleri, komşudan gelen konuşmalar insanlar tarafından farklı dozlarda gürültü olarak algılanarak, rahatsız edici boyuta ulaştığında insan sağlığını tehdit etmektedir.
1.2 Ses : dokunarak ve hava zerreleri ile ilerleyen ışınsal bir maddedir. Gürültüyle mücadelede temel olarak iki yöntem kullanılır. Akustik düzenleme ve ses izolasyonudır. Akustik düzenleme, kapalı ortamdaki yansıma süresinin düzenlenmesidir, yani sesi çıktığı noktada emerek azaltarak sesin şiddetini azalmaktır. Ses izolasyonu ise, yapı elemanları aracığıyla iletilen seslerin , ses geçiş kaybı sağlayacak izolasyon ürünleri ile yalıtmaktır.
2. TAVAN SES YALITIMININ AVANTAJLARI
2.1. Tavan Ses İzolasyonu Saglıklı ve Konforlu Ortamlar Saglar
Gürültü, konforumuz açısından istenmeyen, rahatsız edici bir durumdur. Verdigi bu rahatsızlıgın yanı sıra bireyler üzerinde, psikolojik, fizyolojik ve performans yönünden olumsuz etkiler de yaratır. Gürültü, davranıs bozuklukları, çalısma verimindeki düsüs, duyma kayıpları, kulak çınlamaları ve bazı psikolojik hastalıkların nedeni olabilir.
30-65 dBA I. Derecedeki Gürültüler
- Konforsuzluk
- Rahatsızlık
- Sıkılma duygusu
- Kızgınlık
- Konsantrasyon bozuklugu
- Uyku bozuklugu
65-90 dBA II. Derecedeki Gürültüler
- Fizyolojik gürültü
- Kalp atısının degisimi
- Solunumun hızlanması
- Beyindeki basıncın azalması
90-120 dBA III. Derecedeki Gürültüler
- Fizyolojik gürültü
- Bas agrısı
120-140 dBA IV. Derecedeki Gürültüler
- Fizyolojik gürültü
- Bas agrısı
140 dBA V. Derecedeki Gürültüler
- Kulak zarının patlaması
2.2. Tavan Ses İzolasyonu İnsanı Verimli Kılar
Gürültü neticesinde fabrika vb. endüstriyel tesislerde çalışanların verimi düşerek, dikkatleri dağılır ve bunun sonucunda is kazaları meydana gelir. Gürültü nedeniyle is verimliliğinin düşmesi, ekonomik olarak kurumlara da zarar verir. Benzer bir etki, eğitim gören öğrenciler üzerinde de görülür. Gürültüye maruz kalan öğrenciler dikkatleri dağılarak konsantrasyonları bozulduğu için, verilen bilgileri verimli bir şekilde anlayamaz. Münih Hava limanı çevresinde oturanlar üzerinde yapılan araştırmalar, uçak gürültüsünün, çocukların uzun dönemli hatırlama ve kavrama yeteneklerini azalttığı sonucunu vermiştir. İnsanların verimli bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmeleri için tavan ses izolasyonu ile gürültüden arındırılmaları gerekir.
3. TAVAN SES YALITIM MALZEMELERİ
I. Yapı İzolasyonu
Duvar, Döşeme, Çatı Uygulamaları: Akustik süngerler, kauçuk bariyerler, yumuşak poliüretan esaslı köpükler, melamin köpüğü, keçeler, delikli metaller, delikli ahşaplar, delikli alçı panolar, mantar. Döşeme Uygulamaları (sadece darbe sesinin önlenmesi için): Polietilen, kauçuk köpüğü, tekstil atığından mamul malzemeler.
II. Yalıtım Camı Üniteleri
Akustik Laminasyonlu Cam Çözümleri
III. Teknik (Endüstriyel) Yalıtım
Akustik sünger, akustik ürünler, akustik şilteler,polietilen, poliüretan, kauçuk köpügü, yaylar, askılar, susturucular vb.
4 .TAVAN SES YALITIMI ile ilgili YÜRÜRLÜKTEKİ STANDART ve MEVZUATLAR
- TS 901 (01.11.1972): Lifli Isı ve Ses Yalıtma Malzemesi
- TS EN ISO 140-1 (18.03.2002): Akustik – Yapılarda Ve Yapı Elemanlarında Tavan Ses İzolasyonunın Ölçülmesi – Bölüm 1: Bastırılmıs Yan İletimli Laboratuar Deney Yerleri için Kurallar
- TS EN ISO 140-3 (16.01.1996): Akustik – Yapılarda ve Yapı Elemanlarında Tavan Ses İzolasyonunın Ölçülmesi – Bölüm 3: Yapı Elemanlarında Havada Yayılan Ses Yalıtım Degerinin Laboratuarda Ölçülmesi
- TS ISO 140-4 (16.01.1996): Akustik – Yapılarda ve Yapı Elemanlarında Tavan Ses İzolasyonunın Ölçülmesi – Bölüm 4: Odalar Arasında Hava ile Yayılan Tavan Ses İzolasyonunın Alan Ölçmeleri
- TS ISO 140-5 (16.01.1996): Akustik Yapılarda ve Yapı Elemanlarında Tavan Ses İzolasyonunın Ölçülmesi – Bölüm 5: Dıs Cephe Kaplama Elemanları ve Dıs Cephe Kaplamalarının Hava ile Yayılan Ses İzolasyonunın Alan Ölçmeleri
- TS EN ISO 140-6 (18.03.2002): Akustik – Yapılarda Ve Yapı Elemanlarında Tavan Ses İzolasyonunın Ölçülmesi – Bölüm 6: Zeminlerin Darbe Ses İzolasyonunın Laboratuar Ölçmeleri
- TS EN ISO 140-12 (01.04.2002): Akustik – Yapılarda Ve Yapı Elemanlarında Tavan Ses İzolasyonunın Ölçülmesi – Bölüm 12: Ulasılabilir Bir Zemin Katında Hava Ve Darbe Yoluyla Odalar Arası Yayılan Ses İzolasyonunın Laboratuar Ölçmeleri.
- TS EN 20140-2 (16.01.1996): Akustik – Yapılarda ve Yapı Elemanlarında Tavan Ses İzolasyonunın Ölçülmesi – Bölüm 2: Kesinlik Bilgilerinin Tespiti, Dogrulanması ve Uygulanması
- TS EN 20140-9 (16.01.1996): Akustik – Yapılarda ve Yapı Elemanlarında Tavan Ses İzolasyonunın Ölçülmesi Bölüm 9: Üst Bir Dolgu Maddesiyle Doldurulmus Bir Asma Tavanda Odadan Odaya Hava _le Yayılan Ses İzolasyonunın Laboratuar Ölçmeleri
- TS EN 20140-10 (16.01.1996): Akustik – Yapılarda ve Yapı Elemanlarında Tavan Ses İzolasyonunın Ölçülmesi – Bölüm 10: Küçük Yapı Elemanlarında Hava ile Yayılan Ses İzolasyonunın Laboratuar Ölçmeleri
- TS EN 12758 (11.11.2002):Cam – Yapılarda Kullanılan – Cam Sistemleri ve Hava Kaynaklı Tavan Ses İzolasyonu – Özellikleri Tarifleri ve Tayinleri
4.1. Tavan Ses izolasyonu ile ilgili yürürlükteki kurallar
- TS 2381 (05.04.1976): Konutlarda Tavan Ses İzolasyonunın Degerlendirilmesi
- 01 Temmuz 2005 tarih ve 25862 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Çevresel Gürültünün Degerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeligi 2002/49”
- 23 Aralık 2003 tarih ve 25325 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yapı İslerinde Saglık ve Güvenlik Yönetmeligi”
- 23 Aralık 2003 tarih ve 25325 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Gürültü Yönetmeligi”
- 23 Aralık 2003 tarih ve 25325 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Titresim Yönetmeligi”
- 11 Subat 2004 tarih ve 25370 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İs Ekipmanlarının Kullanımında Saglık ve Güvenlik Sartları Yönetmeligi”
- 11 Subat 2004 tarih ve 25370 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kisisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik”
- 07 Nisan 2004 tarih ve 25426 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Çalışanların İs Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik”
Benzer Ürünler :
No related posts.